Zalmsalade


Verhit de grillplaat tot hij goed heet is. Vet de plakjes courgettes dun in met de olie en leg ze in een enkele laag op de grillplaat. Gril ze ongestoord 2 minuten aan elke kant. Schep ze in een schaal en bestrooi ze met zeezout. Vet de zalmfilets in en gril ze 4 minuten aan elke kant tot het vlees ondoorschijnend is. Laat ze afkoelen.
Vermeng alle groenten (behalve de sla) met de helft van de dressing en verdeel ze op een platte schaal. Schik de sla ernaast. Leg de zalm erop met de koriander en sprenkel de overige dressing rondom. Geef er partjes citroen of limoen bij.
Komkommerdressing:(1/2 liter): 2.25 dl. rijstazijn,2.25 dl. water, 125 gr. kristalsuiker, 3 cm. gemberwortel in dunne plakjes, zout, 225 gr. komkommer geraspt, 6 lenteui in dunne ringetjes, 2 chilipepers z.zaad fijngesneden.
Breng de azijn met water, suiker,gemberwortel en knoflook in een pan aan de kook. Voeg zout naar smaak toe en roer 2 minuten tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Doe de komkommer en de lenteui in een schaal en bestrooi ze met de chilipeper. Zeef de afgekoelde vloeistof over de komkommer en gooi de knoflook en gember weg. Roer alles door elkaar en bewaar het maximaal 7 dagen in de koelkast.

Bron: Wagamama

Japan

Japan

Salade

4 pers

no:859/972 << >>
2 courgettes, in plakjes gesneden
beetje plantaardige olie
zout
2 stukken zalmfilet z. vel van elk 175 gr.
6 kerstomaatjes
1/2 komkommer julienne gesneden
1 worteltje, geschrapt julienne gesneden
1/2 rode paprika, z. zaadjes in reepjes gesneden
1/2 gele paprika, z. zaadjes in reepjes gesneden

6 eetlepels komkommerdressing(zie rechts )

2 handenvol gemengde slablaadjes
klein handje korianderblaadjes
1 citroen of limoen, in partjes