Ebi gyoza


Doe de garnalen met de waterkastanjes en lenteui in een foodprocessor en hak ze met de pulseerknop niet te fijn. Je kunt het heel goed met een hakmes.Doe de spinazie in een vergiet, zet het in de gootsteen en overgiet hem met een ketel kokend water. Laat afkoelen en uitlekken en druk er voorzichtig zoveel mogelijk water uit. Hak de spinazie fijn en meng hem met maizena,zout, suiker en peper, oestersaus, sojasaus en sesamolie door het garnalenmengsel Schep een theelepel vulling in het midden van elk gyozavelletje. Bevochtig de randen met een beetje water en vouw ze dubbel. Druk de randen goed op elkaar zodat het mooie halvemaantjes zijn. Verhit een grote koekenpan 1-2 minuten op halfhoog vuur tot hij heet is en bijna rookt en doe er olie in. Leg een paar dumplings in de pan en bak ze 2 minuten op laag vuur tot ze beginnen te kleuren. Maak de pan niet te vol, dan zullen ze gaan sudderen.Neem de pan van het vuur, giet er 3 eetl. water in en leg direct een deksel of passend stuk aluminiumfolie op. Zet de pan nog 1 minuut op het vuur, neem hem eraf en laat hem nog 2 minuten gesloten staan, in die tijd zullen de gyoza goed zijn doorgewarmd. Maak de overige gyoza’s op dezelfde manier. Geef er de gyozasaus bij. (zie links)

Bron:WAGAMAMA

Japan

Japan

Snacks

4 pers

no:860/972 << >>
150 gr. gekookte gepelde garnalen
140 gr. waterkastanjes uit blik, uitgelekt
2 lenteui
150 gr. verse kleine spinazieblaadjes
1 eetlepel maizena
snufje van elk, zout,suiker en peper
1 theel. oestersaus
1 theel. sojasaus
1 theel. sesamolie
2 pakjes gyozavelletjes (wonton)
olie
3 eetl. water

gyozasaus, voor erbij
1 teen knoflook, fijn gesneden,1 rode chilipeper z.z. fijngesneden,zout, 25 gr. fijne kristalsuiker 1 dl. zwarte rijstazijn, 2 1/2 dl. sojasaus, 1 eetl. sesamolie
Wrijf de knoflook en de chilipeper met een beetje zout met de platte kant van een mes tot een pasta. Verwarm de suiker met de azijn in een steelpan op laag vuur tot hij is opgelost. Roer alles door elkaar en bewaar de saus luchtdicht afgesloten.