Salade van rijstnoedels


Verwarm de over voor op 200 oC. Doe de stukjes zoete aardappel, paprika en pompoen in een braadslee, schep er de olie en wat zout naar smaak door. Zet de braadslee 20 min. in de oven tot alles gaar is; laat ze afkoelen.
Vermeng alle benodigdheden behalve de koriander in een grote schaal. Verdeel de salade op een platte schaal en garneer met de koriander.
Chili-korianderdressing:1 1/4 dl. 2 tenen knoflook fijngehakt en met wat zout fijngewreven,2 cm. gemberwortel geraspt, 1 rode chilipeper z.z. fijngesneden, bosje koriander, grof gesneden, 2 eetl. vissaus, 3 eetl.lichte sojasaus,6 eetl. olie.
Meng alle benodigdheden door elkaar.
Misodressing 1 1/4 dl. 2 eetl.mirin, 2 eetl. sake, 4 eetl. fijne kristalsuiker, 110 gr. misopasta, 1 eetl. chiliolie, 1 eetl. olie, 2 theel. shichimi.
Breng de mirin en de sake in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag, roer de suiker erdoor tot hij is opgelost. Giet de vloeistof op de misopasta en roer alles glad. Roer beide soorten olie erdoor en daarna de shichimi en vermeng alles goed.
Bron: WAGAMAMA restaurant

Japan

Japan

Salade

4 pers

no:858/972 << >>
1 kleine zoete aardappel, geschild, in blokjes van 2 cm. gesneden
1 rode paprika, z. zaad en in reepjes gesneden
1/2 kleine flespompoen, geschild, pitten verwijderd, in blokjes van 2 cm.gesneden
2 eetlepels olie
zout
175 gr. rijstnoedels ong. 5 min. in kokend water geweekt
1 eetlepel chili-korianderdressing
handvol peultjes, in schuine stukjes
4 shi-takepaddestoelen in plakjes
flink handvol tauge
3 eetlepels misodressing
2 takjes koriander