Voorjaarsrolletje met garnalen en pikante dipsaus nr. 2


Bekleed een bakplaat met keukenpapier. Plaats de lenterolletjes met de naad naar beneden op het papier. Verwerk al het rijstpapier of wontondeeg en de vulling tot rolletjes.
Verhit in een pan of wok ong. 7 cm. olie tot 190 oC. Bak de lenterolletjes 8 - 10 minuten in de hete olie tot ze goudbruin en helemaal gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de volgende bakt.
Snijd de rolletjes voor het serveren schuin doormidden.
Serveer ze op aparte bordjes met een paar blaadjes sla, komkommer, koriander en munt.
Geef de pikante saus dipsaus er apart bij pikante dipsaus Roer alle benodigdheden door elkaar in een pannetje(geen aluminium) boven een matig .vuur. Breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen in een kom. Leng hem zonodig met wat water.
Serveer hem op kamertemperatuur.







Succes en eet smakelijk!

China

Shanghai

Schaaldieren

6 pers

no:871/972 << >>
pikante dipsaus
1 dl. water
1 dl. rijstazijn (witte)
5 eetlepels vissaus
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels suiker
5 tenen knoflook fijngehakt
1 kleine rode peper zaad verwijder en klein gehakt