Geurige sinaasappel-en citroencake
Beboter de binnenkant van een tulbandvorm(inhoud 2 1/2 liter). Bestuif hem met de bloem en klop de overtollige bloem eruit. Zet hem apart. Verwarm de oven voor op 180 oC.
Zeef de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout en het zout in een grote kom. Roer de geraspte citroen- en sinaasappelschil erdoor.
Giet het citroen- en sinaasappelsap bij de melk en zet dit apart om de melk te laten verzuren.
Klop de boter met de vanillesuiker in een grote kom met een handmixer op hoge snelheid luchtig en schuimig, ongeveer 2 minuten. Voeg de eieren een voor een toe en klop na elk ei alles goed door. Het mengsel ziet er klonterig uit- maakt je geen zorgen. Voeg de bloem en melkmengsel toe, steeds een derde van elk mengsel tegelijk. Klop elke keer goed door en schraap indien nodig, de zijkant van de kom schoon met een spatel.
Giet het beslag in de tulbandvorm en zet hem in het midden van de oven.Bak de cake tot hij goudbruin is en een sate- of coctailprikker die je er in het midden insteekt, schoon uit de cake komt, ongeveer 45 - 55 min. Zet de cake 10 minuten op een rooster om af te koelen. Keer dan de vorm om en serveer hem op een ronde schaal, met poedersuiker.
Maak je geen zorgen als er scheuren bovenop de cake er niet droog uitzien.
Succes en eet smakelijk!