Voorjaarsrolletjes met garnalen en pikante dipsaus nr.1


Doe de mihoen en de gedroogde paddestoelen in verschillende kommetjes. Zorg dat ze genoeg ruimte hebben om uit te zetten. Overgiet ze met warm water en laat ze wellen. Druk er na een halfuur tot een uur(afhankelijk van de ouderdom) het overtollige vocht uit, snijd ze klein en doe ze samen in een grote kom.
Voeg de garnalen, kip, tauge toe. Schep er de worteljes, lenteui, knoflook en koriandersteeltjes door. Voeg ook het ei, de vissaus en peper toe. Schep alles goed door elkaar.
Gebruik je rijstpapier, laat dan de suiker oplossen in ong. 1 1/2 liter warm water, in een pan die wijd genoeg is voor 1 velletje. Spreid een schone, vochtige theedoek uit op het werkvlak naast de pan. Dompel steeds 1 vel tegelijk onder in het suikerwater en laat 30 sec. weken tot het zacht is en makkelijk kan worden gevouwen. Licht het rijstpapier uit het water en laat overtollig vocht afdruipen. Spreid het vel uit op de theedoek vouw 1/3 van het velletje of wonton naar binnen. Schep 3 eetlepels vulling op de dubbele deeglaag, niet te dicht langs de onderrand. Vouw de dubbele onderrand over de vulling en vouw de zijranden naar binnen. Rol het pakketje vervolgens stevig op.

vervolg op volgblad.
Zie volgblad

China

Shanghai

Schaaldieren

6 pers

no:872/972 << >>
50 gr. mihoen
5 gedroogde shitake
5 wolkenoor paddestoelen (of boomoor)
350 gr. garnalen, gepeld en darm verwijderd, grofgehakt
100 gr. kipfilet grofgehakt
175 gr. tauge grof gehakt
175 gr. wortels in julienne
4 lenteui fijngehakt
2 tenen knoflook fijngehakt
1 eetlepel koriandersteeltje fijngehakt
1 groot ei
2 eetlepels vissaus
witte peper naar smaak
200 gr. suiker
1 pakje rijstpapier of wonton deegvellen
1 1/2 liter olie om te frituren

2 kroppen sla gewassen bladeren losgemaakt en drooggedept
1 komkommer, gepeld zaad zonodig verwijder in julienne gesneden
1 bosje koriander blaadjes losgemaakt
pikante dipsaus (zie recept)