Visrolletjes in kokosmelk
Visfilets in de lengte doormidden snijden. Visrepen oprollen en met een houten prikker vastzetten.
Limoen schillen met de zesteur en klein hakken de limoen uitpersen. De gehakte schil apart zetten.
Het onderste gedeelte van het citroengras heel klein snijden en ook apart zetten. De rest van het citroengras grof snijden met de gemberwortel, 2 eetlepels limoensap, kokosmelk met de vissaus en de geroosterde currypasta en het limoenblad aan de kook brengen.
Visrolletjes toevoegen en vis afgedekt op zacht vuur net tegen de kook aan in ca. 6 minuten gaar laten worden.
Visrolletjes op een schaal leggen. Kokossaus er apart bij serveren en over de visrolletjes gieten. De limoenschil en het fijngesneden citroengras erover strooien.
Succes en eet smakelijk!!
Dit is een zeer mild Thais gerecht.
Thailand
Thailand
Vis
4 pers
no:916/972
<<
>>
600 gr. dunne visfilets (tong, tongschar of schol) zonder vel
1 limoen
2 stengels citroengras
3 limoenblaadjes
stukje gemberwortel van 3 cm. in dunne plakjes gesneden
1 flinke eetlepel Thaise currypasta geroosterd
4 dl. kokosmelk
3 eetlepels vissaus