Vietnamese kipsalade


Snijd de kipfilet in lange repen. Combineer 1/4 van de lenteui, het zout met de bouillon. Laat het zachtjes aan de kook komen en doe er dan de kipfilet in, het deksel op de pan en 5 minuten zachtjes laten koken. Het vuur uitzetten en de kip nog 5 minuten in bouillon laten rusten. Dan de filet er uithalen en in dunne reepjes plukken (niet snijden ).
Vervolgens in een grote schaal de kip, rest van de lenteui, kool, wortels en 4 eetlepels van de munt en- of koriander mengen.
In een klein kommetje de limoensap, vissaus, suiker, rode pepervlokken en iets zout mengen.
De salade in de kom goed mengen met de dressing. De rest van de munt- korianderblaadjes en de gehakte pinda's erover verdelen voor de garnering.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Bij deze frisse knapperige salade past heel goed tropisch fruit, zoals ananas, mango, papaya of sterfruit.

Vietnam

Vietnam

Salade

4 pers

no:447/972 << >>
4 kipfilets zonder vel

1 kopje bouillon
4 lenteui klein gehakt ook het groene gedeelte
1/2 theelepel zout

1/2 savooiekool of spitskool in dunne reepjes gesneden
3 wortels geraspt
6 eetlepels verse munt en of koriander klein gesneden

dressing
1/4 kopje limoensap(van 2 limoenen)
1/4 kopje vissaus
2 eetlepels suiker
gedroogde rode pepervlokken naar smaak

1/4 kopje geroosterde gehakte pinda's