Vietnamese kipsalade
Snijd de kipfilet in lange repen. Combineer 1/4 van de lenteui, het zout met de bouillon. Laat het zachtjes aan de kook komen en doe er dan de kipfilet in, het deksel op de pan en 5 minuten zachtjes laten koken. Het vuur uitzetten en de kip nog 5 minuten in bouillon laten rusten. Dan de filet er uithalen en in dunne reepjes plukken (niet snijden ).
Vervolgens in een grote schaal de kip, rest van de lenteui, kool, wortels en 4 eetlepels van de munt en- of koriander mengen.
In een klein kommetje de limoensap, vissaus, suiker, rode pepervlokken en iets zout mengen.
De salade in de kom goed mengen met de dressing. De rest van de munt- korianderblaadjes en de gehakte pinda's erover verdelen voor de garnering.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Bij deze frisse knapperige salade past heel goed tropisch fruit, zoals ananas, mango, papaya of sterfruit.