Aardappelsalade met olijven en kappertjes Batato- salata


Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Zet ze dan op in een passende pan en voeg het zout toe, kook ze ong. 20 minuten. Pel de uien en snijd er dunne ringen van. Verhit de azijn met de suiker in een steelpan en laat zodra de azijn heet is de uienringen er 4 - 6 min. op een laag vuur zachtjes in koken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Meng de uien in een kom en meng met de olijfolie, de kappertjes, gehakte knoflook en wat zout en peper.
Pel de afgekoelde aardappels, snijd ze in stevige plakken of blokken en meng er dan de uiensaus en de olijven door. Breng het op smaak met wat zout en peper indien gewenst. Laat het ongeveer nog 10 minuten staan.
Serveer het met wat gehakte peterselie.
Succes en eet smakelijk!
Tip:
Dit is een basis salade, die je gemakkelijk kunt aanvullen met wat reepjes paprika, witte boontjes, gekookte sperzieboontjes etc.

Europa

Griekenland

Salade

4 pers

no:446/972 << >>
750 gr. stevige aardappels
1 theelepel zeezout

2 uien in ringen gesneden
2 eetlepels milde witte wijnazijn
1 theelepeltje suiker

8 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook gehakt
3 eetlepels kappertjes
versgemalen zwarte peper
zeezout
100 gr. zwarte kalamata-olijven zonder pit, in ringen gesneden

garnering
gehakte peterselie