Taugesalade
Spoel de tauge af met koud water en zet het daarna 8-10 minuten in heet water, laat ze dan goed uitlekken.
Maak de dressing door in een schaaltje alle benodigdheden te mengen, behalve de munt, die schep je er het laatste door.
Doe de uitgelekte tauge in een saladebak en schep er de dressing doorheen.
Op het laatste de lenteui erover strooien.
Succes en eet smakelijk!!
China
Canton
Salade
4 pers
no:448/972
<<
>>
500 gr. tauge
dressing
2 eetlepels sjalotjes gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 theelepel gemberwortel gehakt
1/2 dl. bouillon
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 theelepel basterdsuiker
2 eetlepels olie
1/2 theelepel vers gemalen peper
1 eetlepel gehakte munt
2 lenteui, groene en witte gedeelte gehakt