Varkensvlees in zoet-zure saus
Zet het vlees in de marinade ong. 30 minuten.
Maak de *zoetzure saus*.(recept zie onder) . Verhit de wok en doe er dan de olie in, bak vervolgens de gehakte knoflook en gember tot ze gaan geuren ( 30 sec.) voeg er dan de paprika, ui en de chilipeper toe. Roerbak ong. 1 minuut. Dan de zoetzure saus (ong. 4 dl.) erbij gieten en aan de kook brengen. Zodra het kookt zoveel van het maizena-bindpapje toevoegen, totdat het licht gebonden is en zet apart.
Laat het vlees uitlekken en haal de stukjes vlees door de droge maizena. Verhit olie in de wok om te frituren en bak de stukjes vlees totdat ze mooi goudbruin zijn(niet te lang). Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken.
Doe het vlees door de saus en laat het goed doorwarmen. Garneer met de plakjes lenteui.
Serveer het op een gebakken miekoek of met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!
*Zoetzure saus:*350 gr. suiker - 0.5 ltr. water 0.5 ltr. witte rijstazijn, 1 kopje ketchup, zout en peper. Breng de azijn, suiker en water langzaam aan de kook en doe dan de ketchup erbij. Dan de zout en peper er naar smaak toevoegen. (in koelkast bewaren)