Toast met gehakt
Prak in een kom met een vork het gehakt en de garnalen, het knoflook, de koriander, het lenteuitje, 1 losgeklopt ei, de vissaus en wat peper door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel over de sneden brood en smeer goed uit tot aan de zijkant. Roer in een kommetje het andere ei los met de kokosmelk en bestrijk hiermee het gehakt brood. Verwijder de korstjes en snijd het brood in vierkantjes.
Verhit de olie in de wok tot 190 oC. Frituur steeds een paar vierkantjes gehaktbrood eerst met de besmeerde kant naar beneden in 3 - 4 minuten knapperig en gaar en keer ze halverwege om. Schep ze met de schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze in de oven heet. Controleer tussendoor de temperatuur van de frituurolie.
Serveer de toast heet en garneer ze met de koriander, rode peper en komkommer.
Succes en eet smakelijk!
Thailand
Thailand
Vlees
4 pers
no:809/972
<<
>>
175 gr. mager varkensgehakt
50 gr. gekookte gepelde garnalen, fijngehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel korianderblaadjes gehakt
1 1/2 lenteui gehakt
2 eieren
1 eetlepel vissaus
versgemalen verse peper
4 sneden oud wit brood
1 eetlepel kokosmelk
olie om te frituren
korianderblaadjes, ringetjes rode peper en plakjes komkommer om te garneren