Maiskoekjes


Draai in de blender de maiskorrels, de currypasta, de tarwebloem, de rijstebloem, de lenteuitjes het ei en de vissaus tot de maiskorrels grof gehakt zijn.
Maak van het mengsel ong. 16 platte koekjes.
Verhit de olie in de wok tot 180 oC. en frituur de koekjes met enkele stuks tegelijk in ong. 3 minuten goudbruin. Of bak ze in de koekenpan mooi goudbruin.

Dipsaus
Roer in een kommetje het limoensap en de suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Voeg naar smaak nog meer suiker toe.
Roer er de vissaus, de sjalot en de pepers door. Schenk de saus in een serveerkommetje.
Serveer deze saus ook bij gefrituurde vis, wontons of loempia’s.
Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Snacks

4 pers

no:808/972 << >>
350 gr. maiskorrels uit blik
1 eetlepel groene currypasta
2 eetlepels tarwebloem
3 eetlepels rijstebloem
3 lenteui fijngehakt
1 ei, losgeklopt
1 eetlepel vissaus

olie om te frituren

2 1/2 cm. komkommer
1 eetlepel gemalen geroosterde pinda’s

dipsaus
12 eetlepels limoensap
2 eetlepels palmsuiker
1 theelepel vissaus
1 theelepel fijngehakte rode sjalot
1 theelepel fijngehakte groene peper
1 theelepel fijngehakte rode peper