Biryani (vegetarische versie)


Kook de rijst droog. Elke rijstkorrel moet apart zijn, dus niet plakken.
Bak de uien in ghee goudbruin. Doe er de zout, gekookte rijst en de groente bij. Verwarm de saffraan in een kleine pan met de melk. Doe het vervolgens bij de gekookte rijst en meng goed. Verhit 2 eetlepels ghee in een pan en bak de pasta ong. 4 minuten. Laat het afkoelen en vermeng het met de yoghurt, suiker en zout. Doe vervolgens 4 eetlepels ghee in een braadpan en strooi en strooi een paar gebakken uien over de bodem. Schep de helft van de rijst er bovenop en schep de pasta bovenop de rijst. Strooi er wat groente over. Dek het af met de rest van de gebakken uien en rijst. Doe het deksel erop en bak het ongeveer 25 - 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 oC.
Serveer het meteen heet!!
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Het is nog lekkerder als je de randen van het deksel afsluit met een deegrol.

India

India

Rijst

6 pers

no:810/972 << >>
3 kopjes rauwe basmatirijst
2 kopjes gemengde groente(sperzieboontjes, worteltjes, erwten aardappel) klein gesneden
5 uien in lange dunne reepjes gesneden
1 kopje dikke yoghurt
1 theelepel saffraan
1 eetlepel melk
1 theelepel suiker
6 eetlepels ghee om te bakken
zout naar smaak
pasta
2 grote uien gehakt
6 tenen knoflook gehakt
2 theelepels poppyzaden
2 theelepels anijszaad
2.5 cm. gemberwortel gehakt
4 rode chilipepers gehakt zonder zaad
4 groene chilipepers gehakt zonder zaad
7 kerrieblaadjes gedroogd (indien voorradig)
7 kruidnagels
2 pijpjes kaneel in stukjes gebroken
5 peperkorrels
1 eetlepel geraspte kokos
3 theelepels korianderzaad(ketoembar)
1 1/2 theelepel komijnezaad
Doe alle benodigdheden in de staafmixer of koffiemolen en maal het fijn