Thee gerookte zalm-filet
Meng de benodigdheden voor de marinade in een schaal. Doe er de zalmfilets in en bedek ze goed met de marinade. Laat het eventjes staan (2 uur maximaal in de koelkast).
Meng het theemengsel en zet apart.
Verwarm de oven voor op 225 oC. Bedek de bakplaat met stevig folie. Strooi hier goed verdeeld het goed gemengde theemengsel op.Zet 2 blikjes van 5 cm. hoogte aan elke kant zodat hier een ingevet rooster op kan liggen met de zalm.
Bedek het geheel met een groot vel aluminiumfolie, zoals een tent; maak de randen vast. De rook mag niet ontsnappen!!
Zet het geheel onder in de oven en bak het ongeveer 15 - 20 (afhankelijk van de dikte) minuten, het visvlees moet van binnen opaal van kleur zijn.
Succes en eet smakelijk
Tip: Je kunt dit gerecht goed lang van te voren maken. Je kunt het warm en koud serveren. Warm vind ik het beste!!!
China
Canton
Vis
4 pers
no:946/972
<<
>>
marinade
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1/2 zalmfilet met vel, 1 cm. dik, in zijn geheel of in 4 moten gesneden
Thee mengsel om te roken
1/2 kopje bruine suiker
1/2 kopje ongekookte rijst
1/4 kopje zwarte oolong- theeblaadjes
5 hele steranijs
8 dunne plakjes gemberwortel