gestoofde bloemkool met oestersaus


Verhit de wok, doe er de olie in en laat deze zo heet worden dat hij begint te dampen en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak snel om de olie op smaak te brengen. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak deze een paar seconden. Voeg nu de twee soorten sojasaus, oestersaus en de bouillon toe. Zet het vuur laag en laat 8 minuten stoven of totdat de bloemkool beetgaar is.
Roer er de sesamolie doorheen, doe over op een schaal.
Garneer met de gehakte lenteui.




Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Groenten

4 pers

no:945/972 << >>
750 gr. bloemkool in roosjes van 3 cm. doorsnede

2 eetlepels olie

4 tenen knoflook gekneusd
2 eetlepels verse gemberwortel in fijne reepjes gesneden

1/2 eetlepel lichte sojasaus
1/2 eetlepel donker sojasaus
4 eetlepels oestersaus
1 dll. bouillon of water

1 eetlepel sesamolie

garnering
2 eetlepels gehakte lenteui