Shanghai rood gekookte spare-ribs
Maak de ribjes schoon, door het overtollige vet er af te halen. Doe water in een pan en laat het aan de kook komen. Doe de ribjes erin en laat ze 2 minuten koken. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Doe ze in een vuurvaste kleipot of andere vuurvaste schaal of zware pan.
Meng de tofu goed met het water en de rijstwijn. Vervolgens de overige benodigdheden hierbij doen en over de ribjes gieten. Laat het aan de kook komen en zet het vuur iets lager en laat het zachtjes smoren, roer het regelmatig, todat het vlees gaar is en gemakkelijk van de botjes valt. Ongeveer 1 3/4 - 2 uur. De laatste 15 minuten zonder deksel, zodat het vocht iets indikt.
Serveer het met witte rijst of mie.
Succes en eet smakelijk!!
China
Shanghai
Vlees
4 pers
no:947/972
<<
>>
1 kg. spare ribs in stukken van 4 cm. gehakt
1/4 kopje rood gefermenteerde tofu, geprakt
1 1/4 kopje water
1/3 kopje rijstwijn
2 eetlepels sojasaus
1/4 kopje donkere sojasaus
4 dunne plakjes gember, licht geplet
3 tenen knoflook licht geplet
3 lenteui, alleen het witte gedeelte
2 brokken witte kandijsuiker of 2 eetlepels lichte bruine suiker
3 steranijs
1 eetlepel rode rijst