Thaise noedelsalade


Kook het water met zout en laat de mihoen hier ca. 4 minuten in weken. Komkommer wassen en in de lengte doorsnijden en de zaadjes er met een lepeltje uit schrapen. Vervolgens de komkommer schuin in dunne plakjes snijden. Limoenen uitpersen en mengen met knoflook, olie, vissaus, 1/2 dl. water en de gehakte munt, dit samen tot een dressing roeren. De helft van deze dressing apart in een kom doen en daar de uitgelekte mihoen door scheppen. De helft van de komkommer, pinda's, en sesamzaadjes erbij doen . Goed mengen.
Op de serveerschaal de sla verdelen en de miesalade in het midden rangschikken met rondom de rest van de komkommer, pinda's en sesamzaadjes. Dan de rest van de dressing hierover gieten.
Garneren met de rode chilipeper en het korianderblad.
Succes en eet smakelijk !!
Tip: Dit is een heerlijke salade bij de b.b.c. of als een buffetgerecht.

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:731/972 << >>
250 gr. mihoen
zout

1 komkommer

dressing
2 limoenen
3 grote gehakte knoflooktenen
4 eetlepels olie
1 eetlepel vissaus
1/2 dl. water
2 eetlepels gehakte munt

150 gr. pinda’s geroosterd en gehakt
3 eetlepels sesamzaadjes geroosterd
sla

garnering
1 rode chilipeper in dunne reepjes gesneden
korianderblad