Gefrituurde kip op de Japanse manier


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet het apart.
Leg de stukjes kip in een platte schaal en giet de marinade hierover, laat het ong. 30 minuten staan.
Klop de eiwitten op tot ze een stevige massa zijn en schep de maizena erdoor. Vouw er de lenteui en gember voorzichtig door.
Wentel vervolgens de stukjes droog gedepte kip door de maizena om te paneren en vervolgens door het eiwit-mengsel,
Verhit de olie in de wok tot de olie walmt en frituur er dan de reepjes kip goudbruin en knapperig in. Schep de stukjes kip met schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken. Frituur vervolgens de paprikaruitjes hooguit 30 seconden tot ze zacht zijn. Schep ze eruit met een schuimspaan en bestrooi ze met zout.
Serveer de gefrituurde stukjes kip met de paprikaruitjes. Geef hierbij een klein schaaltje sojasaus en een paar ringetjes rode chilipeper.
Succes en eet smakelijk!

Azie

Japan

Gevogelte

4 pers

no:732/972 << >>
400 gr. kipfilet in stukjes van 3 cm. lang en 1 cm. dik gesneden
van elk 1/2 rode - groene - gele paprika in ruitjes gesneden van 2 cm.
zout
marinade
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels sake rijstwijn
1 theelepel gehakte gemberwortel
eiwitmengsel
2 eiwitten
2 eetlepels maizena
1/4 theelepel zout
1 eetlepel gehakte gemberwortel
2 eetlepels lenteui gehakt
tevens
maizena om te paneren
olie om te frituren
dipsaus
sojasaus
gehakte rode peper zonder zaad