Hei Jiao Niu Rou


Doe de biefstuk in een schaal en meng het met de benodigdheden voor de marinade en vervolgens goed inwrijven, zodat het goed opgenomen wordt. Zet 10 minuten apart.
Verhit de wok en doe er de olie in, zorg dat deze goed heet is en dan de biefreepjes in de hete olie frituren, ong. 30 sec. Laat het dan uitlekken en zet apart. Giet de olie uit de wok maar laat er 1 eetlepel olie inzitten waar je vervolgens de knoflook in bakt. Zorg dat de knoflook niet te donker wordt anders wordt deze te bitter.
Dan kan het vlees en de andere benodigdheden, behalve de sla erdoor. Laat het goed doorwarmen.
Serveer het vlees dan op een bedje ijsbergsla.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Het is ook erg lekker dat je de ijsbergsla er het laatste moment erdoor roert. Het moet wel knapperig blijven

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:730/972 << >>
400 gr. lendebiefstuk in reepjes gesneden

marinade:
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel water
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel witte peper

olie om te frituren

3 grote tenen gehakte knoflook

1 eetlepel grove zwarte peper
1 eetlepel sichuanpeper geroosterd

1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel sesamolie

ijsbergsla, klein gesneden