Thais lamsvlees met limoendressing


Maak de dressing.
Rasp de schil van 3 limoenen en pers alle limoenen uit. Meng de limoenschil en het limoensap met de suiker, de rode peper en de vissaus. Roer tot de suiker is opgelost.
Verhit de wok, doe er de olie in, roerbak het vlees tot het aan alle kanten bruin is. Snijd het vlees in dunne plakjes en meng deze door de limoendressing.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes of serveer het op een platte schaal.
Doe er vervolgens de sjalotjes, kruiden en pinda’s erbij.
Serveer met gekookte rijst.
Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:344/972 << >>
6 limoenen
1 eetlepel palmsuiker
1/2 rode peper, fijn gehakt
1 eetlepel vissaus

400 gr. lamsvlees, mager in stukken gesneden
2 eetlepels olie
4 sjalotjes fijn gehakt
1 bosje koriander gehakt
muntblaadjes
70 gr. pinda’s grof gehakt