Satesaus


Verhit de olie in een pannetje.
Bak de rode peper, sjalotjes, koriander en het citroengras in de olie tot de ui zacht is.
Voeg de kokosmelk, suiker, het zout en de pindakaas toe.
Laat de saus 10 min. koken tot hij indikt.
Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.
Doe de saus in de kom en strooi er de gehakte pinda’s over.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: De saus is 1 week houdbaar.
Heerlijk bij gehaktballetjes op sla

Thailand

Thailand

Saus

6 pers

no:343/972 << >>
3 eetlepels olie
1 eetlepel rode chilipeper fijngehakt
10 sjalotjes fijngehakt
1 eetlepel korianderzaad gemalen (ketoembar)
1 stengel citroengras fijngehakt
5 dl. kokosmelk
3 eetlepels palmsuiker
mespuntje saus
3 eetlepels pindakaas
100 gr. pinda’s gehakt