Spareribs wushi stijl


Blancheer het vlees ong. 3 minuten in kokend water en laat uitlekken.
Verhit in de wok de olie tot deze goed heet is en bak het vlees bij beetjes hierin. Zet apart. Giet de olie uit de wok.
Bak in de aanhangende olie de gemberwortel en de knoflook totdat deze beginnen te geuren. Doe er de smaakmakers erbij met 3 dl. water of bouillon, laat aan de kook komen en doe er dan het vlees er weer bij met de lenteui.(het vlees moet bedekt zijn met het vocht) Laat het op een laag vuurtje ongeveer 45 min. sudderen met deksel tot het vlees gaar is.. Het vocht is dan ingedikt.(pas op dat het niet aanbrand, doe er dan een beetje water bij).
Het is een heerlijke snack.

Succes en eet smakelijk!
Dit is een streek gerecht uit de omgeving van Suzhou.

China

Suzhou

Vlees

4 pers

no:774/972 << >>
750 gr. vleesribbetjes aan stukken
4 lenteui in grote stukken gesneden
4 plakjes gemberwortel geplet
8 tenen knoflook geplet
olie om te frituren

smaakmakers
3 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels d. sojasaus
3 eetlepels palmsuiker