papatas bravas (aardappelen met pikante tomatensaus)


Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen er in in 1-laag. Strijk de olijfolie erover, bestrooi de aardappelen met zout en bak ze ongeveer 45 minuten bij 175-200 oC., of zolang tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tomaten toe en laat nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren. Roer dan de tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipoeder, tobasco, laurier, suiker, zout en peper erdoor. Doe een deksel op de pan en laat nog 30 min. zacht sudderen. Giet het mensel door een zeef en meng het met de staafmixer. De saus mag niet te dik zijn en danmeng je het met wat water.
Doe de aardappels over in een schaal en meng je het met de tomatensaus.
Garneer met de gehakte peterselie.
Succes en eet smakelijk!

-Nieuw-

Spanje

Tapas

6 pers

no:773/972 << >>
2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken van 1-2 cm gesneden (liefst vstkokende)
olijfolie
zout

tomatensaus:
2 eetlepels olijfolie
1 fijngehakte ui
2 tenen knoflook gehakt
3 tomaten fijn gesneden
1 eetlepel tomatenpureen of ketchup
1/4 kop droge witte wijn
2 eetlepels water
fijn gehakte peterselie
1/4 theelepel chilipeper
tabascosaus
1 laurierblaadje
suiker
zout
peper