Salade met tong en mango
Maak een vinaigrette: Snijd de passievruchten door en vang het sap op; vermeng dat met de mayonaise en de room. Giet wat vinaigrette in het midden van elk bord en leg er de verschillende soorten sla op. Snijd de uitjes in ringetjes en leg die op de sla.
Bak de pijnboompitten op in wat notenolie en verdeel ze over de sla. Snijd de mango in mooie plakjes en garneer de borden ermee.
Leg op elk bord wat lepeltjes mango-chutney. Verdeel de tongfilet in stukjes, haal die eerst door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit en dan door de paneermeel en bak ze in de boter goudbruin.
Leg de stukjes gebakken tong op de mango-chutney. Strooi de gehakte tuinkruiden over de salade en serveer deze onmiddellijk.
Succes en eet smakelijk!!
Europa
Italie
Salade
4 pers
no:880/972
<<
>>
2 tongen van 500 gr. gefileerd
1 mango
4 passievruchten
enkele sjalotjes
1 krop groene krulsla
1 krop rode sla
enkele blaadjes veldsla
50 gr. pijnboompitten
mango chutney
verse tuinkruiden zoals
bieslook, basilicum, dragon,kervel etc.
6 eetlepels mayonaise
3 eetlepels room
notenolie
boter
bloem
paneermeel
1 losgeklopt eiwit