Lasagna met verse groente


Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten, roer de bloem erdoor en giet er beetje bij beetje de melk of met melk/roommengsel op. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en kruid die met peper, zout en nootmuskaat. Maak de groente schoon en kook de boontjes, de worteltjes en de broccoli beetgaar. Beboter een vuurvaste schaal en leg er de boontjes in.
Giet wat bechamelsaus op de boontjes en bestrooi alles met gehakte peterselie. Leg daarop een laag lasagnavellen en schoongemaakte worteltjes.
Giet hieropweer een laagje bechamelsaus en bestrooi alles met de tijm.
Leg een laagjes lasagnavellen op de saus en verdeel de broccoli erover.
Giet er het laatste laagje saus op en bedek het met de schijfjes tomaat. Strooi er de bieslook en de gemalen kaas op en bak de lasagna 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 oC.
Succes en eet smakelijk!!
Lasagna wordt vaak gemaakt met een klassieke bolognesesaus, maar heel lekker en een stuk lichter wordt het als je alleen groenten gebruikt. Bij deze lasagna zorgen de laagjes hele wortel tussen de pastavellen voor een bijzonder effect.

Europa

Italie

Vegetarisch

6 pers

no:881/972 << >>
verse lasagna vellen
1 bos peen
200 gr. haricots verte
1 bosje bieslook
1 bosje peterselie
broccoli
1 tomaat
verse tijm
100 gr. gemalen kaas

saus
1 eetlepel boter
3 eetlepels bloem
1 liter melk of
3/4 liter melk en 1/4 liter room
peper en zout
nootmuskaat