Roergebakken rijst met rundvlees


Doe het gehakte vlees in een kom. Meng de benodigdheden voor de marinade en doe het bij het vlees. Voeg het water lepel voor lepel toe, onderwijl krachtig roerende in dezelfde richting tot het roeren haast niet meer gaat. Dit maakt het vlees mals en sappig. Laat 15 minuten marineren en vermeng dan met de olie.
Verhit de wok op hoog vuur tot deze begint te roken. Laat 3 eetlepels olie rondvloeien. Voeg de knoflook toe, en als deze bruist, de gember en het wit van de lenteui. Roerbak even door en voeg het vlees toe. Schep steeds vanaf de bodem om en om en haal eventuele klonten uit elkaar. Giet als het geheel halfgaar is, de wijn langs de wokrand en ga door met roeren terwijl het bruist. Giet het geklopte ei erbij en voeg bij gedeelten de rijst toe.
Roerbak 2 minuten tot alles goed gemengd en zeer warm is. Giet de rest van de olie langs de rand en schep de rijst om tot de olie is opgenomen.
Voeg de helft van de fijngeplukte sla toe met het groen van de lenteui. Schep alles over in een verwarmde schaal en garneer met reeepjes sla. Dien het warm op.
Succes en eet smakelijk!!

Tip: Dit gerecht kan voor 2 personen als maaltijdgerecht gebruikt worden.

China

Canton

Rijst

4 pers

no:712/972 << >>
400 gr. gekookte rijst met de vork los gemaakt
200 gr. rundvlees(borst, schouder) gehakt
4 eetlepels olie
4 gepelde tenen knoflook gehakt
1 cm. geschilde gemberwortel gehakt
4 lenteuien, wit en groen apart klein gesneden
1 eetlepel rijstwijn
1 losgeklopt ei
4 blaadjes sla (Romeinse, ijsberg) klein geplukt

Marinade
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 theelepel zwarte peper
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel maizena

3 - 4 eetlepels water

1 eetlepel olie