Gado-Gado
Saus: Pureer de pinda's met de pepers, knoflook en het kentjoer in een blender. Roer het mengsel met het limoenblaadje, de ketjap-manis, zout en 1/2 liter water glad in een pan en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ong. 1 uur zachtjes koken totdat de saus begint te dikken. Kook de kwarteleitjes in een pan met heet water ong. 8 - 10 minuten. Spoel ze af met koud water. Pel ze als ze koud zijn. Zet apart. Blancheer alle groenten behalve de spinazie na elkaar in de aangegeven volgorde in kokend water met zout: de bonen gedurende 8 - 10 minuten, de kool 6 - 8 minuten, de wortels 5 minuten en de taugé tenslotte 1/2 minuut. Laat de groenten daarna goed uitlekken. Verhit de wok en doe er 2 eetlepels olie in en bak de sjalotringetjes goudbruin, haal ze eruit en laat op keukenpapier uitlekken en zet apart. Verhit de overige olie en bak de tahoereepjes goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en zet apart. Verhit de olie in een pannetje en bak hierin de gehakte sjalot voor de saus goudgeel, doe er vervolgens het limoensap bij en meng het door de saus en breng het op smaak. Schik de geblancheerde groenten met de spinazie, de gebakken tahoe-reepjes, de sjalotringetjes en de gehalveerde kwarteleitjes op een platte schaal en strooi er wat bladpeterselie of koriander op. Dien de pindasaus er apart bij op.
Succes en eet smakelijk!!