Maleise gebakken vis (Malakka gebakken vis)
Hak de benodigdheden voor de kruidenpasta en maal ze met water. Voeg gemalen peper en limoenblaadjes toe. Ongeveer 5 minuten zachtjes in de olie bakken. Sesamolie, sojasaus, zout en suiker toevoegen. Goed mengen en laten afkoelen.
Snijd een grote rechthoek uit het bananenblad en smeer in met olie. Bij een hele vis de schubben, kieuwen en maag verwijderen. Snijd de onderkant van de vis van kop tot staart af en plet de vis met de hand. Snijd beide zijdes van de ruggegraat open van kop tot staart en maak het vlees los van de graat, zodat de kruidenpasta goed in de vis kan doordringen. Wrijf de kruidenpasta goed over de vis en in de snedes. Bij visfilet de stukken aan beide zijdes ruim met pasta insmeren.
Vouw de vis in het bananenblad tot een pakje en vouw dit pakketje in aluminiumfolie. Bij visfilet elk stuk apart inpakken en eventueel met een prikkertje vastzetten. Bak, gril of barbecue de vis gaar, ongeveer 30 minuten.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: De kruidenpasta kan enkele uren van tevoren worden bereid en vlak voor het bakken in de vis worden gewreven.
Azie
Maleisie
Vis
4 pers
no:721/972
<<
>>
1 eetlepel gemalen peper
5 limoenblaadjes, fijn geplukt
3/4 kopje olie
1 theelepel sesamolie
1/4 theelepel sojasaus
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel suiker
bananenblad
aluminiumfolie
1 hele vis van ong. 750 gr. of 6 witte visfilets
kruidenpasta
3 uien gehakt
6 rode pepers gehakt
1 theelepel garnalenpasta
1 cm. laos gehakt
2 stelen citroengras klein gesneden
5 kemirienoten
1 kopje water