Gevulde milde chilipepers of Turkse groene paprika’s


Snijd de grote chilipepers in de lengte doormidden en houd de steeltjes intact. Verwijder het zaad en zet de chilipepers apart.
Doe het vlees, de garnalen en korianderblaadjes in een keukenmachine en draai tot een grove puree. Schraap het mengsel over in een kom en schep er dan de maizena, rijstwijn, sojasaus, sesamolie, het zout en water door. Dek de kom af en laat 10 minuten staan.
Vul elke gehalveerde chilipeper met het vleesmengsel. Zet de wok met water op en breng het aan de kook.
Schik de gevulde chilipepers met de vleeskant boven naast elkaar in de met sla beklede stoommand leg er het deksel op en laat de pepers nog 15 - 20 minuten stomen.(het vleesmengsel moet gaar zijn).
Serveer het onmiddelijk met de rode- en groenechilipepertjes en doperwtjes gegarneerd.

Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Vul zowel verse rode als groene chillipepers als u een pittiger gerecht wilt hebben.

China

Canton

Groenten

4 pers

no:722/972 << >>
6 plompe verse groene chilipepers
150 gr. mager varkensvlees grof gehakt
100 gr. rauwe tijgergarnalen
10 eetlepels verse korianderblaadjes

2 theelepels maizena
1 1/2 eetlepel rijstwijn
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel zout
1 1/2 eetlepel koud water

garnering
1 verse rode chilipeper in dunne ringetjes gesneden
1 verse groene chilipeper in dunne ringetjes gesneden
gekookte doperwtjes