groenten in kokosmelk (sayur lemak)
Hak en maal de benodigdheden voor de kruidenpasta fijn. Voeg wat olie toe om het malen te vergemakkelijken.
Verhit de olie en bak de kruidenpasta 5 minuten, voeg dan water en de kokosmelk toe en breng langzaam aan de kook.
Voeg er dan de groenten, tahoe en zout toe en sudder zonder deksel tot de groenten beetgaar zijn.
Succes en eet smakelijk!!
Azie
Maleisie
Groenten
4 pers
no:720/972
<<
>>
3 eetlepels olie
1 1/2 kopje water
1 1/2 kopje dikke kokosmelk
1 wortel, in stokjes van 4 cm. gesneden
1 kleine aubergine, in stokjes van 4 cm. gesneden
3 sperziebonen, in stukjes van 4 cm. gesneden
1/4 kool, grof gehakt
1 stuk harde tahoe, gefrituurd, in vieren gesneden
zout
kruidenpasta
2 rode pepers gehakt
3 kemirienoten
5 sjalotten gehakt
1/2 theelepel geelwortelpoeder
1/2 theelepel gedroogde garnalenpasta(trassi)
1 theelepel gedroogde garnalen, 5 minuten geweekt in warm water