Leeuwenkop gehaktbal


Doe alle benodigdheden voor de gehaktballen in een grote kom en roer het in de zelfde richtin (b.v. alleen rechtsom). Maak je handen nat, pak zoveel vlees dat het een bal iets groter dan een golfbal is. Rol het en leg het op een schaal. Maak vervolgens de rest.
Doe de olie in een grote diepe pan en verhit het op hoog vuur. Gebruik een metalen lepel en leg voorzichtig de ballen in de hete olie, spatel wat olie over de ballen en bak ong. 5 minuten tot ze bruin zijn.
Schep alles behalve 2 eetlepels olie in een vuurvaste schaal, doe er bouillon bij en schik de chinese kool in de lengte rond de gehaktballen aan de rand van de pan, dan er de champignons en de sojasaus bijdoen en aan de kook brengen. Dek de pan af, zet het vuur laag en kook voorzichtig ong. 15 minuten. Doe er dan de aangemaakte maizena en roer terwijl het indikt.
Zet het vuur uit, maak op smaak met zout en peper en strooi er de gehakte lenteui over. Doe het over in een serveerschaal of als het een mooie pan is zet je de pan op tafel. Serveer het heet met gestoomde rijst.

SUCCES EN EET SMAKELIJK

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:678/972 << >>
1 dl. olie
8 dl. bouillon
300 gr. Chinese kool, blaadjes in vieren in de lengte doorgesneden
3 gedroogde Chinese champinons
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maizene met 2 eetlepels water gemengd
2 lenteui in ringetjes gesneden
zeezout en gemalen peper naar smaak

voor de gehaktballen
500 gr. gehakt rundvlees
4 tenen knioflook gehakt
2 eetlepels gehakte gemberwortel
2 lenteui klein gesneden
1/2 theelepel zeezout
1/2 dl. rijstwijn
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 licht geklopt ei
1 eetlepel maizena
beetje gemalen peper