Gebakken ananas-merinque


Verhit de oven voor op 200 oC.
Hol de ananashelften uit en snijd het vruchtvlees in blokjes doe het in een aparte kom.Snijd van de sinaasappelen het onderste- en bovenste gedeelte af, snijd vervolgens de schil er royaal vanaf zodat het witte gedeelte eraf is. Snijd nu met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en doe deze bij de ananasstukjes in de kom. Schenk er een flinke scheut likeur door. Vul nu de lege ananashelften met de blokjes ananas en de sinaasappelsegmenten.
Doe in een grote schaal de eiwitten en sla ze stijf tot er pieken vormen. Klop er vervolgens 30 gr. witte basterdsuiker door, tot de eiwitten stijf zijn. Schep er vervolgens de rest van de suiker er beetje voor beetje door.
Schep vervolgens de merinque met pieken op de met vruchten gevulde ananas-helften. Plaats de schaal op een bakblik en bak ze in de hete oven ong. 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. (pas op, niet te bruin) Serveer onmiddellijk. Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Nagerecht

4 pers

no:679/972 << >>
1 grote of 2 kleine ananas, in de lengte met het groen door de helft gesneden het vruchtvlees eruit gehaald en in blokjes gesneden, de schil apart houden

2 sinaasappelen in segmenten verdeeld

4 eiwitten
100 gr. suiker
eventueel een flinke scheut sinaasappellikeur