Groentequiche met garnalen


Laat het bladerdeeg ontdooien tot het goed uitgerold kan worden. Bekleed een langwerpige bakvorm met een vel bakpapier. Rol het bladerdeeg uit tot een iets grotere rechthoek en leg het in de vorm. Leg er een vel aluminiumfolie op en leg daarop rijst, zodat het deeg niet kan rijzen. Bak het deeg blind in de oven en verwijder de aluminiumfolie en de rijst.
Maak intussen de groente schoon:was en droog de spinazieblaadjes, hak de sjalotten en fruit ze aan in wat boter, blancheer de paprika en snijd hem in reepjes. Leg de uitgelekte spinazieblaadjes op het deeg.
Verdeel de sjalotten en de paprikareepjes over de spinazieblaadjes en strooi de gepelde garnalen over de groenten.
Klop de eieren op met de melk en de room en voeg peper en zout toe. Giet het mengsel over de groenten en zorg dat het ruim onder de rand van het deeg blijft.
Bestrooi alles met geraspte kaas en bak de quiche ongeveeer 30 min. in de voorverwarmde oven van 180 oC. Neem de quiche dan voorzichtig uit de vorm.
Snijd de komkommer met schil in de lengte door en snijd het dan in dunne plakjes. Snijd de quiche in stukken en leg op elk bord een stuk warme- of koude quiche. Garneer het geheel met schijfjes komkommer. Succes en eet smakelijk!!!

Europa

Nederland

Schaaldieren

6 pers

no:882/972 << >>
1 pak bladerdeeg
100 gr. verse spinazie
300 gr. Hollandse garnaaltjes
1 rode paprika
5 sjalotjes
10 eieren
2 dl. room
5 dl. melk
peper
zout
boter
1 komkommer
100 gr. geraspte kaas