Lamsvlees met tomaten en aromatische kruiden


Verwarm de olie, op een middelmatige warmtebron, in een pan of wok met dikke bodem tot hij heet is. Voeg de komijnzaadjes toe en voeg wanneer de komijnzaadjes beginnen te knetteren, de kruidnagels, kaneel en laurierblaadjes toe en bak 30 sec.
Voeg de uien toe en bak, onder af en toe roeren, 10 minuten tot ze zacht zijn en goud kleuren. Nu het lamsvlees eraan toevoegen en het vuur hoger en bak onder af en toe roeren 10 - 12 minuten bruin.
Voeg de knoflook, gemberwortel, gemalen koriander,garam masala, chilipoeder, kurmkuma en de aardappelen met 1 eetlepeltje zout toe, bak 3 minuten en doe er dan de tomaten bij met 2 dl. bouillon tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook en draai het vuur lager en laat het nog ong. 30 - 45 min. sudderen tot het lamsvlees zacht is.
Voeg indien nodig meer bouillon of fond toe voor de saus.(Dit kun je een paar dagen van tevoren maken).
**Warm 10 minuten op tot het mengsel begint te koken. Serveer het met een klodder yoghurt en met de gehakte koriander. Succes en eet smakelijk!!!!

Tip: Dit gerecht kun je heel goed van tevoren bereiden.
** maak vanaf hier het gerecht vlak voor serveren af.

India

Kashmir

Vlees

6 pers

no:281/972 << >>
1 kg. mager lamsvlees in blokjes
4 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaad
6 kruidnagels
1 kaneelstokje gehalveerd
4 laurierblaadjes
2 middelgrote uien klein gesneden
3 tenen knoflook gehakt
4 cm.gemberwortel in dunne reepjes
1 eetlepel gemalen korianderpoeder
1 eetlepel garam masala voor vlees
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel geelwortelpoeder
2 middelgrote aardappelen geschild in 6 stukken
1 eetlepel zout
400 gr. gehakte gepelde tomaten vers of uit blik
2 dl. warme runderbouillon of lamsfond
om te serveren
150 ml. dikke natuur yoghurt
2 eetlepels verse koriander gehakt