komkommer-carpaccio met Thaise kip en mangodressing


IMG_1170.jpg Wrijf de kipfilet in met 1 eetlepel limoensap en de Thaise currypasta. Laat de kipfilet 15-30 minuten rusten.
Schaaf de komkommer met een dunschiller in lange dunne repen. Leg ze in een schaal, strooi er zout en peper over en sprenkel er 1 eetlepel limoensap over. Laat de komkommer 15-30 minuten rusten.
Pureer het mangovruchtvlees tot een gladde saus met 1 eetlepel limoensap en eetlepel olie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet alles tot gebruik afgedekt weg.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilet met olie en rooster deze in de hete grillpan in 10 - 12 minuten mooi bruin en gaar, keer halverwege.
Dep de komkommer droog en leg ze bij elkaarof op 4 borden. Meng in een kommetje de lenteui met de koriander en munt en leg op elk bord een bergje kruiden op de komkommer. Snijd de kipfilet met een scherp mes in dunne plakjes en rangschik ze rond de kruiden. Druppel wat mangosaus over de kip en de komkommer. Strooi de seroendeng erover. Serveer de rest van de mangodressing er apart bij.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:830/972 << >>
250 gr. kipfilet
sap van 1 limoen
1 eetlepel rode Thaise currypasta

1 komkommer in de helft, geschild in de lengte gesneden
zout
vers gemalen peper

dressing
vruchtvlees van een 1 rijpe mango zonder schil.
2 eetlepels olie
2 eetlepels seroendeng
2 lenteui in dunne ringetjes gesneden
2 eetlepel s grof gesneden koriander
1 eetelepel grof gesneden munt