Knoflooksoep met paddestoelen


Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 - 2 minuten in kokend water. Laat ze in een zeef uitlekken en pel ze.
Snij de champignons in plakjes, houd er 4 achter voor de garnering. Smelt de boter in een koekenpan en smoor de champignons ong. 5 minuten zachtjes(zweten) in de boter. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Smoor de teentjes knoflook en de tijm in het achtergebleven vocht- met het deksel op de pan in 10 - 15 minuten zacht en gaar. Roer er de bloem door en blijf roeren tot de bloem geheel is opgenomen.
Schenk er al roerend, met beetjes tegelijk, de bouillon en de melk bij. Laat ong. 10 minuten zachtjes koken. Pureer de massa met een staafmixer. Voeg dan de champignons toe en laat weer aan de kook komen. Maak op smaak met wat zout en vers gemalen peper.
Roer er van het vuur af de room door. Snijd de achtergebleven champignons in dunne plakjes. Garneer de soep met fijngehakte peterselie en plakjes rauwe champignons. Serveer de soep in kleine kopjes als een snack.

Succes en eet smakelijk!

Europa

Spanje

Soep

4 pers

no:831/972 << >>
3 bolletjes knoflook
3 takjes verse tijm
300 gr. champignons
30 gr. boter
4 eetlepels bloem
1 liter kippenbouillon
ongeveer 1/4 liter melk naar wens
1 dl. room
zout
vers gemalen peper

garnering
2 eetlepels gehakte peterselie
plakjes rauwe champignons