Zeebrasem of dorade in koriandersaus
Verwarm de oven voor op 160 oC. Vet de ovenschaal in met wat boter.
Wrijf de komijnzaadjes in een vijzel fijn. Hak het peterselie- en korianderblad fijn. Snijd de tenen knoflook in fliterdunne plakjes.
Verwarm in een sauspan de olie en de azijn voor de saus. Voeg 4 eetlepels gehakt peterselieblad, 4 eetlepels gehakt korianderblad en de rest van de benodigdheden van de saus toe en laat het mengsel op een warmtebron(lage stand) ong. 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat iets afkoelen.
Bestrijk de dorades van binnen en van buiten met de saus, bestuif de vis licht met de bloem en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met het deksel of een stuk aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de vis in 20 minuten tot 30 minuten gaar. Serveer de vis met de rest van de saus en garneer het gerecht met een paar takjes koriander.
Succes en eet smakelijk!
Marokko
Marokko
Vis
4 pers
no:832/972
<<
>>
4 middel-grote dorades, schoongemaakt
bloem
voor de saus
3 eetlepels witte wijnazijn
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels gehakte peterselie
4 eetlepels gehakte koriander
4 tenen knoflook
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel milde paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
zout
garnering
een paar takjes koriander