keizerlijke ribbetjes


Meng zout, knoflook, gember, rijstwijn en peper en strooi dat over de ribbetjes. Laat het 20 minuten marineren.
Meng de maizena met het ei en haal de ribbetjes vlak voor het gebruik hierdoor.
Verhit olie in de wok of frituurpan tot 180 oC. en bak de ribbetjes 4 minuten, haal ze eruit en zet apart. Verhit de olie opnieuw tot 180 oC. en bak het vlees voor de tweede keer 1 minuut. Zet apart.
Meng alle benodigheden voor de saus in een wok. Warm op een zacht vuur op en voeg er de ribbetjes bij. Laat nog 1 minuutje sudderen.
Garneer met de lenteui en strooi er het sesamzaad over.

Succes en eet smakelijk!!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:926/972 << >>
1000 gr. varkensribbetjes los gesneden

marinade
1 theelepel zout
4 tenen knoflook gehakt
4 plakjes gemberwortel gehakt
11/2 eetlepel rijstwijn
1 flinke theelepel peper

4 eetlepels maizena
2 eieren

voor de saus
2 dl. water
6 eetlepels br.suiker
3 eetlepels zw.rijstazijn
1 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepel zout
1 eetelepel tomatenketchup
1 eetlepel olie
1 theelepel maizena

garnering
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
2 lenteui grof schuin gesneden