kalkoen of kip met groente in een mienest


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar het vlees in. Laat 20 min. staan en meng de benodigdheden voor de smaakmakers en zet apart.
Verhit de oven op 200 0C. Kook de mie (zie de verpakking) Laat ze uitlekken, spoel ze licht af en laat ze opnieuw uitlekken. Doe vervolgens de overige benodigdheden voor het mienestje bij elkaar en doe daar de mie bij. Meng het goed. Spray een ondiepe vergiet aan de buitenkant met olie . Zet de ovenvaste vergiet met de openkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mie gelijkmatig over en langs de ovenvaste vergiet. Bak deze tot ze goudbruin en knapperig is, ongeveer 15- 20 minuten. Haal ze eruit en laat het afkoelen. Haal nu voorzichtig het nestje van de vergiet en zet het op een serveerschaal.
Verhit een wok doe er de olie in en dan de gemberwortel en de knoflook, roerbak tot het begint te ruiken. 10 sec. dan de kalkoen of kipfilet erbij en roerbak 2 min. Haal de kalkoen of kip eruit en zet apart. Vervolgens de bleekselderij, paprika, peultjes de lenteui en de bouillon erbij doen. Roerbakken tot ze nog beetgaar zijn en dan de kalkoen er weer bij doen met de smaakmakers. Laat het goed doorwarmen tot de saus indikt. Serveer het in het mienest.
Voor het nestje kun je het beste verse mie gebruiken deze plakt beter ipv. gedroogde kant en klare.
Tip: Je kunt het mienestje eten.

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:927/972 << >>
400 gr. kalkoen- of kipfilet in dunne plakjes gesneden
marinade
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel palmsuiker
smaakmakers
1 dl. bouillon
1 eetlepel sojasaus
1/2 eeltepel chilipasta
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel maizena
mienestje
300 gr. verse eiermie
1 geklopt ei
2 eetlepels olie
1 eetlepel maizena

2 eetlepels olie
1 eetlepel gemberwortel gehakt
1 eetlepel gehakte knoflook
2 stengels bleekselderij dun gesneden
1 rode paprika dun gesneden
200 gr. peultjes schoongemaakt
2 lenteui incl. groen diagonaal gesneden
1 eetlepel bouillon