kaas-broccoli souffle
Verwarm de oven voor op 175 oC. De stelen 6 - 8 minuten en de roosjes 4 minuten blancheren in 1 liter kokend water met zout. Beide afgieten, met ijskoud water laten schrikken en goed laten uitdruipen. Enkele roosjes apart houden voor de garnering, de rest in de keukenmachine pureren.
De sjalot in 3 eetlepels boter glazig fruiten. De broccolipuree toevoegen en al roerend droog bakken. Goed op smaak brengen met zout, peper en suiker en dan de pan van het fornuis nemen.
De blokjes ham door de puree mengen. Het ei scheiden; de eidooier met creme fraiche, kaas en nootmuskaat door elkaar roeren en dat door de puree scheppen. Het eiwit met wat zout stijfkloppen en lichtig door het mengsel scheppen. Twee soufflepotjes ( ongveer 10 cm. doorsnee) met de rest van de boter bestrijken en bestrooien met paneermeel. De souffle-massa erin scheppen (3/4 vol) en de achtergehouden broccoliroosjes er licht indrukken. De souffles ongeveer een half uur bakken.
Succes en eet smakelijk
Tip: Serveren met gestoofde groente of een salade.