Janssons verleiding


Verwarm de oven voor tot 200 oC. Schil en snijd de aardappels in frites vorm. Fruit de gehakte ui in boter 3 - 4 minuten. Leg op de bodem van een vuurvaste schotel een beetje boter en daarna de aardappelen, daarop gehakte en gefruite uien met de ansjovisfilets, daarop meer aardappelen, gevolgd door de uien en ansjovis. Leg op de laatste laag het broodkruim en de rest van de boter in kleine klontjes.
Zet de schotel 30 minuten in de oven, giet de room erover en laat de schotel nog 15 minuten in de oven staan totdat de aardappelen goudbruin zijn.
Serveer onmiddelijk samen met bier en een borrel of twee.

Succes en eet smakelijk!!












Europa

Zweden

Vis

4 pers

no:822/972 << >>
250 gr. Zweedse ansjovisfilets
6 - 8 rauwe aardappelen
2 grote uien gehakt
30 gr. boter
150 ml. koksroom
versgemalen peper
1/2 theelepel zout
3 eetlepels droog brood kruim