Gravlax
Verwijder de zalmkop, maak over de lengte van de ruggegraat naar de staart een snee. Steek het mes in de snee en snijd de eerste filet met korte halen los van de graat. Keer de vis om en snijd de andere filet los.
Doe 1/4 van de dille en 1/4 van het zout-suiker-pepermengsel in een schotel. Leg een filet erop met het vel naar beneden. Doe de helft van de dille en de helft van het mengsel op de filet en leg de tweede filet erop, met het vel naar boven. Dek met de overige hoeveelheid dille en mengsel het gerecht af. Dek af met folie en zet er iets zwaars op.
Laat drie dagen in de koelkast staan, draai de filet iedere dag om. Verwijder de dille en het zout-suiker-pepermengsel en snijd de filets in dunne moten zonder vel.
Serveer met een mosterdsaus.
Succes en eet smakelijk!!
Europa
Zweden
Vis
6 pers
no:821/972
<<
>>
1 hele zalm 1 - 1.5 kg.
mengsel van 1 dl. zout
1 dl. suiker
1 eetlepel gemalen peper
een grote bos dille
mosterdsaus:
2 eetlepels zoete mosterd
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel suiker
1 eierdooier
1.5 dl. olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
peper - zout
1 dl. fijngesneden dille
Doe de mosterd, de suiker en de eierdooier in een schaal en roer ze goed door.
Klop de olie goed door het mosterdmengsel, eerst druppel voor druppel, daarna mag het sneller.
Roer de azijn, peper en zout en dille er door.