suan la tang


Doe in een grote soepterrine de azijn, sojasaus, lenteui, sesamolie, gemalen peper, sechuanpeper, chilipepers, gemberwortel en de koriander.
Meng de marinade voor het vlees en zet het vlees erin. Zet 20 minuten apart.Verhit de olie in een wok en doe er het vlees in en roerbak het totdat het van kleur veranderd. Haal het vlees eruit en zet het apart. Doe vervolgens de bouillon in de soeppan met de suiker en het zout. Laat het aan de kook komen. Dan de bamboescheuten erin doen samen met het vlees. Laat het vervolgens 5 minuten zachtjes doorkoken. Dan het maizenamengsel erbij doen totdat het indikt tot een gebonden soep. De tahoe erbij doen en eventjes laten koken. Voorzichtig roeren. Op het allerlaatste de eieren erbij gieten totdat de eieren gaan drijven.
Onmiddelijk over de ingrediënten in de soepterrine gieten en heet serveren.

Succes en eet smakelijk!

China

Sichuan

Soep

6 pers

no:820/972 << >>
soepterrine
4 eetlepels zwarte rijstazijn
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels gehakte lenteui
1 theelepel sesamolie
1/2 eetlepel zwarte gemalen peper
1/2 eetlepel Sechuanpepers geroosterd
1/2 eetlepel gedroogde chilipepers
2 eetlepels gehakte gemberwortel
6 eetlepels gehakte korianderblaadjes
vleesmarinade
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel maizena
250 gr. varkens- of kipfilet in dunne reepjes
3 eetlepels olie
2 liter bouillon
1 eetlepel bruine suiker
1/2 eetlepel zout
1 blikje bamboescheuten in dunne reepjes
4 eetlepels maizena- water mengsel
1 blok zachte tahoe in reepjes gesneden
2 eieren licht geklopt