Aardappelbonda’s


Meng alle benodigdheden voor het beslag. Voeg lepel voor lepel een beetje water toe, zodat er een dikke brij ontstaat.
Verhit de olie in een koekenpan.
Meng de overige benodigdheden en vorm hier balletjes ter grootte van een golfbal van. Haal de balletjes door het beslag. Frituur ze met enkele tegelijk 5 - 10 minuten, waarbij u ze regelmatig keert, tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
De balletjes kunnen ook enigszins afgeplat worden, zodat ze dan in een koekenpan gefrituurd kunnen worden.
Serveer ze warm of koud met groene kokoschutney(zie recept).
Succes en eet smakelijk!!
Asafoetida is een harssoort, het stinkt verschrikkelijk en is niet noodzakelijk om het te gebruiken. Als je het gebruikt dan maar een heel klein beetje (mespuntje).
Het geeft het gerecht wel iets speciaals.

India

noord

Aardappelen

6 pers

no:869/972 << >>
olie om te frituren

1 kg. aardappels, gekookt en geprakt
2 eetlepels olie
1/2 theelepel zout
1 eetlepel suiker
2 eetlepels geraspte kokos
3 rode chilipepers, fijngehakt
2 snufjes asafoetida(hing) toko
5 cm. gemberwortel fijn gehakt
1 theelepel sesamzaad
1 theelepel garam masala (kerriepoeder)
sap van 1 limoen
handje vol korianderblad, fijn gehakt

beslag
6 eetlepels kikkererwtenmeel(besan)toko)
snufje zout
snufje asafoetida (hing)
1 theelepel gemalen kurkuma(geelwortelpoeder)
1 theelepel chilipoeder