Gehakt varkensvlees met limoen


Doe het varkensgehakt in een kom en schep er de vissaus, oestersaus, chilipasta en het eiwit door. Goed mengen.
Schep er dan de knoflook, maizena, het limoenraspel, de limoenblaadjes en de lenteui door. Bevochtig je handen en meng goed. Verdeel het vleesmengsel dan in 16 stukjes en vorm die tot iets platte balletjes.
Verhit de olie in de wok op een middelhoog vuur. Doe er dan een aantal gehaktballetjes tegelijk in de olie en bak ze 0ng. 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze heet met de zoete Thaise chilisaus.

Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:738/972 << >>
250 gr. varkensvlees gehakt
1 eetlepel vissaus
1 theelepel oestersaus
1 eetlepel chilipasta
1 eiwit losgeklopt
2 tenen knoflook gehakt
2 eetlepels maizena
1 eetlepel geraspte limoenschil
4 limoenblaadjes in dunne sliertjes gesneden
4 eetlepels gehakte lenteui
1.25 dl. olie voor het bakken

zoete Thaise chilisaus