Piepkuikens met citroengras


Spoel de piepkuikens schoon onder de kraan en dep ze goed droog. Snijd ze overlangs doormidden. Boor met een puntig mesje gaten in de borst en poot. Verwijder van de 4 stengels citroengras de lelijke buitenbladeren, groene punten en wortels. Je houdt stengels van ongeveer 17 cm. over. Halveer de stengels overlangs. Steek elke halve stengel door de gaten in borst en poot van een half piepkuiken.
Meng de benodigdheden voor de marinade. Doe de stukken piepkuiken in een schaal en schenk er de marinade over. Laat ze afgedekt ong. 30 minuten staan op kamertemperatuur.
Haal de stukken kip uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in de wok en bak de kip om de beurt aan alle kanten bruin in 0ngeveer 20 minuten. Haal ze uit de wok en houd ze warm. Giet de bakolie af.
Snijd de paprika’s in ruitjes van 1.5 cm. Verhit de olie in de wok en roerbak de paprika 2 minuten. Bestrooi met zout en peper.
Breng de resterende marinade aan de kook en bind hem met het maizena-watermengsel. Serveer de piepkuikens met de paprikaruitjes en de grofgehakte pinda’s

Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:737/972 << >>
4 panklare piepkuikens(elk 300 gr.)
4 stengsels citroengras

marinade
3 lenteui gehakt
2 rode chilipepers gehakt zonder zaad
1 stengel citroengras gehakt
10 gr. verse gemberwortel gehakt
1 theelepel zout
versgemalen peper
3 eetlepels olie
1 eetlepel palmsuiker
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus

paparikaruitjes
300 gr. rode paprika, zaadlijsten verwijderd
1 eetlepel olie
zout
vers gemalen peper

5 eetlepels olie om te bakken
1/2 theelepel maizena, losgeroerd met wat water
50 gr. pinda’s grof gehakt licht geroosterd