Garnalen wontons met zoete chilisaus


Pel de garnalen en verwijder de ader, Meng de garnalen, ui, gember, knoflook en limoensap tot een pasta. Roer de munt en het basilicum erdoor.
Leg 1 flinke theelepel van de garnalenvulling in het midden van elk wontonvel. Bestrijk de randen met ei, vouw de randen bovenop samen.
Leg de wontons in porties in een enkele laag in een bamboe stoommandje. Stoom ze met deksel 10 minuten boven een wok of grote steelpan met zachtjes kokend water, of tot ze gaar zijn.
Serveer de wontons met de zoete chilisaus.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt de wontons in porties frituren in plantaardige olie(arachide) tot ze goudbruin zijn. Ongebakken wontons kun je invriezen; leg een vel bakpapier tussen elke laag. Je hoeft ze voor het bakken niet te ontdooien.

-Nieuw-

Azie

Schaaldieren

6 pers

no:451/972 << >>
1 kg middelgrote garnalen
3 lenteui, grof gehakt
4 cm. gemberwortel, geraspt
1 teen knoflook, in vieren
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel fijngehakte Vietnamese munt
1 eetlepel fijngehakte verse Thaise basilicum
40 wontonvellen
1 ei, licht losgeklopt
125 ml. zoete chilisaus