Garnalen loempia goi cuon
Meng water, azijn, rijstwijn en zout in een pan. Breng aan de kook en doe er vervolgens de garnalen bij totdat ze rose en gaar zijn. Haal ze eruit. Laat ze afkoelen en pel ze.
Verhit ondertussen olie in de wok en bak de varkenshaas 2 minuten aan. Voeg het kookvocht van de garnalen toe en sudder het vlees 15 minuten. Haal de pan van het vuur, giet het vlees af en snijd het in dunne reepjes. Leg het rijstpapier in een bak met warm water tot het deeg zacht is.(niet te lang) Leg er vervolgens wat basilicum, munt , pepers, taugé, bieslook , garnalen en vleesreepjes op. Rol het in een blaadje sla.
Maak er een mooi rolletje van en dip in het sausje .
Dipsausje: Meng de soja- pepersaus en pindas goed.
Succes en eet smakelijk !
Vietnam
Vietnam
Schaaldieren
4 pers
no:632/972
<<
>>
1/2 kopje water
2 eetlepels witte rijstazijn
1 eetlepel rijstwijn
1/2 theelepel zout
500 gr. rauwe garnalen ongepeld
2 eetlepels olie
200 gr. varkenshaas
20 velletjes rijstpapier
1 kopje verse basilicumblaadjes
1 kopje verse muntblaadjes
2 kleine rode pepertjes, dun gesneden
1 kopje taugé
1 bosje bieslook, in stukjes van 8 - 10 cm. gesneden
1 middelgrote krop sla
Dipsausje:
1 kopje sojasaus
4 eetlepels zoete pepersaus
1 eetlepel geroosterde fijngehakte pindas