Pittig rundvlees stoofpotje bo kho
Marineer de biefstuk 1/2 - 1 uur met ui, de helft knoflook, suiker en de helft van de olie (arachide olie) . Verhit de oven voor op 175 oC.
Verhit de resterende olie in de wok en bak de resterende knoflook zacht. Voeg dan de kerriepoeder, bier, het vlees en de marinade toe. Smoor het vlees en voeg een beetje water, citroengras, steranijs en kaneel toe. Doe de massa in een stoofpot en zet het in de voorverwarmde oven. Vlak voordat het vlees mals is ( dat ligt aan het soort vlees wat je hier voor gebruikt) meestal is dit ong. 45 minuten de wortels toevoegen. Goed door laten pruttelen en serveren met het garnituur.
Geef een garnituur van de muntblaadjes, rode pepers en het zout-peper-limoenmengsel bij.
Zout-peper- en limoenmengsel: 1 theelepel zout,1 theelepel versgemalen peper, 1 limoen. Meng zout en peper en knijp de limoen boven het mengsel uit. Goed mengen
Succes en eet smakelijk!! Azie in de wok
Tip:
Dit zout-peper en limoenmengsel wordt vaak gegeten bij gegrilde -en gebakken vis -en vleesgerechten.
Vietnam
Vietnam
Vlees
4 pers
no:633/972
<<
>>
6 eetlepels olie
1 kg. mooi mager rundvlees in blokjes
Marinade
1 fijngehakte grote ui
3 fijngehakte tenen knoflook
2 eetlepels suiker
3 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 glas bier
1 stengel citroengras, gekneusd
3 steranijs
1 kaneelstokje
1 kopje wortels grof gesneden
Apart geven als garnituur
1 kopje muntblaadjes
2 gesneden rode pepers
zout- peper- limoenmengsel